Initiatieven

Minoren en keuzedelen

Waarom minoren en keuzedelen?

Om talent beter klaar te stomen voor de arbeidsmarkt is het belangrijk hen tijdens de opleiding intensief in contact te brengen met het bedrijfsleven. De inbreng en betrokkenheid van het bedrijfsleven is daarbij essentieel.

Doelstellingen

  • Studenten meer contextrijke leeromgevingen bieden waarbij zij intensief in contact staan met het bedrijfsleven zodat zij beter worden voorbereid op de arbeidsmarkt.
  • Bedrijven op meer momenten inhoudelijk betrekken bij uiteenlopende opleidingen: meer contactmomenten met nieuw talent.

Hoe doen we dat?

Bedrijven worden gekoppeld aan bestaande – intensieve - keuzeonderdelen van mbo en hbo onderwijsinstellingen. Zij dragen bij door het leveren van praktijkopdrachten maar ook door begeleiding te bieden aan multidisciplinaire teams van studenten, apparatuur en / of hun locatie beschikbaar te stellen aan de studenten. Interessante projectvoorstellen uit de markt kunnen ook tot nieuwe keuzeonderdelen leiden.

Minor Future Mobility

Begin september is de minor Future Mobility van Hogeschool Rotterdam gestart op IT Campus Rotterdam. In een nieuwe samenwerkingsvorm bundelt Future Mobility de drie minoren 'Future Automotive Technology', 'Innovative Logistics and IT' en 'Intelligent Mobility'. Bijna 40 studenten van 9 opleidingen werken op IT Campus Rotterdam samen aan verschillende aspecten over toekomstige mobiliteit. Duurzaamheid, transport, omgeving en haalbaarheid zijn sleutelwoorden die tot daadwerkelijke voertuigen, omgevingen en systemen leiden in projecten binnen de minor Future Mobility. Studenten bouwen expertises op binnen een van de drie bovengenoemde minoren en zetten deze in voor de minor Future Mobility.

De drie betrokken instituten van Hogeschool Rotterdam zijn Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI), Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) en Instituut voor Gebouwde Omgeving (IGO).

Ontwikkelingen bij minoren en keuzedelen